Internetsnelheid

Check onderstaande tips om je internetsnelheid te verbeteren!

  • Stap over naar een abonnement met hogere snelheid, bijvoorbeeld Internet Standaard of Glasvezel. Check de mogelijkheden op jouw adres voor Glasvezel Standaard of Internet Standaard.
  • Check of de Experia box met een korte CAT5e of CAT6 kabel is aangesloten op de hoofdaansluiting (de plaats waar de KPN lijn het huis binnen komt). Zorg er ook voor dat er geen oude of losse telefoonkabels vanuit de hoofdaansluiting naar andere kamers zijn aangesloten.
  • Herstart je Experia box (modem/router). Trek hiervoor de stekker uit het stopcontact. Wacht minimaal 10 minuten en stop daarna de stekker weer in het stopcontact. Het opstarten van het modem duurt ongeveer 1 minuut.
  • Werk je draadloos? Verander dan hier regelmatig je WiFi kanaal of sluit je PC/laptop aan met een CAT5e of CAT6 kabel. Zorg er ook voor dat andere elektrische apparaten zoals een draadloze telefoon niet te dicht bij je router of PC staan.
  • Voer basis onderhoud uit op je PC/laptop: installeer een goede virusscanner en spamfilter zoals PC Veilig; leeg de prullenbak (Recycle Bin) en ruim oude bestanden en tijdelijke (internet)bestanden op. Een goed onderhouden PC presteert altijd beter dan een slecht onderhouden PC.
  • Check of er niet teveel programma's tegelijk open staan en sluit niet gebruikte programma's af. Ook kunnen bijvoorbeeld anti-virus programma's updates aan het binnenhalen zijn, waardoor de internetverbinding tijdelijk druk bezet of de PC trager is.
  • Zorg ervoor dat er niet meerdere PC's, TV's of laptops gelijktijdig in gebruik zijn. Je deelt namelijk de internetverbinding in dat geval met elkaar en daardoor kan de snelheid lager worden.


Wil je meer achtergrondinformatie? Ga dan naar www.kpn.com/internetsnelheid