Televisie

Het nieuwe TV-menu | Hoe krijg je het , wat kun je ermee

Een nieuw TV menu

Heb je Interactieve TV van KPN? Dan kijk je tv via menu A of menu B. In beide gevallen gaat er iets veranderen.

 

Heb je menu A?
Dan krijg je tussen nu en begin volgend jaar een nieuw menu. Dat doen we door het menu op afstand op je tv-ontvanger te zetten of door je tv-ontvanger om te ruilen. Je hoeft hier niets voor te doen. Je ontvangt hier vooraf bericht over via e-mail of een brief. In sommige gevallen nemen we telefonisch contact met je op.

 

Heb je menu B?
Dan wordt het menu automatisch vernieuwd tussen nu en eind september. Het enige waar je voor moet zorgen is dat de stekker van de tv-ontvanger in het stopcontact zit.

Het nieuwe TV-menu

 

Of je nu in groep A of groep B zit, iedereen krijgt uiteindelijk het nieuwe tv-menu. De leesbaarheid is sterk verbeterd en als je dat nu nog niet hebt kun je in het nieuwe tv-menu voortaan ook gebruikmaken van Begin Gemist.

Ook nieuw is de introductie van service berichten. Via het tv-scherm gaan we je informeren over bijvoorbeeld storingen of belangrijke wijzigingen. Deze zijn te vinden in het tv-menu: Mijn Service/Mijn Berichten.
 

Handleidingen Interactieve TV (pdf, 2mb)

Hoe werkt Begin Gemist?

Staat in de elektronische programmagids (EPG) van Interactieve TV het Begin Gemist-icoon bij jouw programma? Dan kun je dat opnieuw laten beginnen. Begin Gemist gebruik je als Interactieve TV-klant met één druk op de groene knop van je afstandbediening.

Brief of e-mail ontvangen?

Heb je een e-mail ontvangen met het bericht dat je tv-ontvanger(s) overgaan op het nieuwe menu? Zorg dan dat je tv-ontvanger(s) in deze periode op het stroomnet zijn aangesloten. Verder hoef je niets te doen.

Heb je een brief gehad waarin we je vertellen dat je tv-ontvanger wordt omgeruild? Volg dan de instructies die in de brief staan. Uiteraard kun je ook zelf contact met ons opnemen.
 

Veelgestelde vragen

Krijg antwoord op veelgestelde vragen over het nieuwe TV-menu.

Moet ik zelf iets doen om het nieuwe interactieve menu te ontvangen?

Heb je een brief van KPN ontvangen dat je tv-ontvanger(s) overgaan op het nieuwe menu? Dan wordt de update naar het nieuwe menu automatisch uitgevoerd tijdens de nachtelijke uren. Let wel op dat je de tv-ontvanger(s) op stand-by plaatst in deze periode en niet met de aan/uitknop op de achterkant van de tv-ontvanger of door de stekker uit het stopcontact te halen. Staat de tv-ontvanger per ongeluk niet op stand-by, dan wordt de update uitgevoerd nadat je de tv-ontvanger(s) aanzet. Houd er dan rekening mee dat je 30 tot 45 minuten geen tv kunt kijken.

 

Wat gebeurt er als ik de tv-ontvanger uitzet tijdens de update?

Wanneer je de tv-ontvanger uitzet met de knop aan de achterkant van de tv-ontvanger of door de stekker uit het stopcontact te halen, zal de update stoppen. Zodra je de tv-ontvanger weer aanzet, wordt de update automatisch gestart. Je moet er dan rekening mee houden dat je 30 tot 45 minuten geen tv kunt kijken.

 

De tv-ontvanger en het modem moeten aanblijven. Mag de televisie wel uit?

Gedurende de update kun je je televisie gewoon uitzetten. Let op dat je de tv-ontvanger wel aan laat staan.  

 

Kan ik tijdens de update wel tv-kijken?

Gedurende de update kun je geen tv-kijken op je televisie. Wel is het mogelijk om op je laptop, tablet of smartphone tv te kijken via Interactieve TV Online.

 

Kan ik tijdens de update wel tv-kijken via Interactieve TV Online?

Ja, gedurende de update kun je tv blijven kijken via Interactieve TV online.

 

Blijven mijn opnames bewaard (gepland en al opgenomen)?

Heb je het Opnemen Pakket? Dan verandert er niets en kun je na de update al je opnames gewoon in het nieuwe opname menu terug vinden.

Heb je een harddisk en krijg je het nieuwe menu? Als je tv-ontvanger niet wordt omgeruild hoef je alleen je opnames opnieuw in te plannen. Gemaakte opnames blijven niet bewaard.

 

Wat gebeurt er als ik een opname heb ingepland of wil starten op het tijdstip dat de update plaatsvindt?

Opnames ingepland met de harddisk van je tv-ontvanger moet je opnieuw instellen na de update. Heb je het Opnemen Pakket? Met het Opnemen Pakket kun je gewoon opnames starten via Interactieve TV Online en lopen ingeplande opnames gewoon door.

 

Ik heb net een film gehuurd. Kan ik die na de update nog kijken?

Ja, zodra de update is afgerond kun je de film gewoon bekijken.

 

Blijven mijn instellingen bewaard zoals kinderslot of kijkersprofielen?

Ja, maar in het nieuwe menu heet je profiel “zenderlijst”. Je kunt dadelijk van zenderlijst (profiel) wisselen door op de blauwe knop te drukken en kies vervolgens de zenderlijst naar keuze.

 

Wanneer krijg ik het nieuwe menu van Interactieve TV?

Gedurende 2014 worden alle klanten van Interactieve TV geinformeerd over het nieuwe menu.

 

Ik heb een vraag, waar kan ik terecht?

Heb je een vraag over het nieuwe menu, of werkt niet alles naar behoren? Neem dan contact op met onze Klantenservice via het gratis nummer 0800-0402. Wij zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar.

Hebt u Glasvezel van KPN? Bel dan gratis 0800-0404.

 

Is het Opnemen Pakket gratis?

Omdat de harddisktuner is gedeactiveerd, zetten wij het Opnemen Pakket voor je aan en kun je hier gratis gebruik van maken zolang je je huidige abonnement houdt. Op de factuur zie je € 5,- voor het Opnemen Pakket terug en eronder de € 5,- korting.
 

 

Service & Contact

Contact met KPN