Alles-in-1 Thuis

Situatie buitenshuis | Oorzaken lagere internetsnelheid

Lokale oorzaken voor een lagere internetsnelheid

2 factoren zijn lokaal van invloed op de maximale internetsnelheid die je haalt: de afstand tot de wijkcentrale en de internettechniek die beschikbaar is op jouw adres.

Afstand tot wijkcentrale

De grootste oorzaak voor een lagere internetsnelheid in de praktijk is de afstand van je woning tot de wijkcentrale. Hoe dichter je bij de wijkcentrale woont, hoe hoger je internetsnelheid.

Dat is wel afhankelijk van de internettechniek waar je gebruik van maakt. Zo maakt het bij glasvezel niet uit hoe ver je van de wijkcentrale woont.

Internettechnieken

KPN is voortdurend bezig om meer locaties te verbinden met sneller internet. Op dit moment rolt KPN zowel glasvezel als VDSL uit in veel delen van Nederland, de opvolgers van ADSL. Uiteindelijk zal ADSL volledig vervangen worden door glasvezel of VDSL. Nu al is voor meer dan 70% van de huishoudens een snelheid mogelijk van 40 Mb/s of hoger. Doe de postcodecheck om te controleren welk pakket je kunt bestellen

Internettypen

Glasvezel

Glasvezel is nu de snelste internetverbinding. De lichtsignalen worden met een snelle laserstraal door de dunne glasvezel gestuurd. De afstand heeft geen invloed meer op je internetsnelheid, dus het maakt niet uit hoe ver je van de wijkcentrale woont.

De internetsnelheid van glasvezel is nu maximaal 500 Mb/s. Dat maakt het versturen van bijvoorbeeld een video net zo snel als het ontvangen van een video. Zo kun je dus razendsnel internetten.

 

VDSL

Met VDSL haal je een internetsnelheid tot 50Mb/s en een uploadsnelheid van 10 Mb/s. Je moet dan wel binnen 1200 meter van de wijkcentrale wonen. Bij VDSL heeft de afstand tot de wijkcentrale invloed op de internetsnelheid. Wij plaatsen daarom meerdere kleine wijkcentrales in bepaalde wijken zodat de afstand tot jouw woning korter wordt (400 -800 meter).

 

ADSL

ADSL komt steeds minder voor in Nederland en wordt in rap tempo vervangen door VDSL of glasvezel. De maximale snelheid van ADSL is 20 Mb/s, maar de afstand tot de wijkcentrale heeft hier wel invloed op. Ook de kwaliteit van je telefoonlijn kan zorgen voor een lagere internetsnelheid.

 

Service & Contact

Contact met KPN