Alles-in-1 Thuis

Internetsnelheid | Haal meer uit je internetverbinding

Internetsnelheid

Informatie over verbindingen

De aangegeven internetsnelheid bij je internetabonnement is de hoogst haalbare snelheid. In de praktijk kan de snelheid lager zijn. 

Wij doen natuurlijk ons best om je een zo hoog mogelijke internetsnelheid te bieden, maar er zijn ook factoren die je zelf kunt aanpakken. Lees hoe jij je optimale internetsnelheid bereikt. 

Daarnaast kun je altijd een beroep doen op het Experteam. Zij zijn er voor alle computerklusjes waar je geen tijd  voor hebt, geen verstand van hebt of geen zin in hebt. Met 1 klik regel je een specialist die alles weet en voor je installeert. 

Test je internetsnelheid

Test wat de actuele snelheid van je internetverbinding is.

Snelheid aanpassen?

Wil je je internetsnelheid aanpassen, of ben je niet tevreden over de snelheid? 

Situatie buitenshuis

Van de beschikbare internettechnieken op jouw adres tot de afstand tot de wijkcentrale: de situatie buitenshuis kan je internetsnelheid beperken.

Situatie binnenshuis

De manier waarop je internet aansluit in je huis en de kabels die je gebruikt, hebben invloed op je internetsnelheid. 

Aangesloten apparaten

Voor een goede internetsnelheid is het belangrijk dat je computer, netwerkkaart en router niet te oud zijn. 

Computerinstellingen

De software op je computer kan de internetsnelheid verlagen. Ook ongewenste software zoals virussen en spyware zorgen vaak voor een tragere verbinding. 

Draadloze netwerken

Met een draadloos netwerk kun je natuurlijk overal in huis internettten. Maar een draadloos netwerk is wel gevoeliger voor storingen. 

Drukte op het internet

Je internetsnelheid varieert gedurende de dag. Dat komt door de drukte op het wereldwijde web. Tijdens online spitsuren kan je internetsnelheid lager zijn. 

Contact met ons