4G en 4G+ supersnel

Een nieuw tijdperk breekt aan. Het tijdperk van de ultieme vrijheid. Vol onbegrensde mogelijkheden. Want KPN maakt 4G als eerste beschikbaar voor heel Nederland. En dat geeft iedereen de vrijheid om films te delen, live TV te kijken, te beeldbellen, muziek te streamen. Zo kun je altijd en overal jouw favoriete tv-programma’s en series bekijken, zonder haperingen.

Supersnel mobiel internet
De kracht van 4G zit in de stabiliteit van je internet verbinding en de goede dekking binnenshuis. Een stabiel hoge gemiddelde snelheid is het belangrijkst om alle diensten goed te kunnen gebruiken.
Bij KPN is dit 20 Mbit/s download en 10 Mbit/s upload. Natuurlijk blijven we ons 4G netwerk verbeteren voor een nog betere snelheidsbeleving. Zo zijn KPN & Hi begonnen met de start van het 4G+ netwerk. Beschik je over een toestel met deze 4G+ techniek, dan ondersteunt ons netwerk zelfs pieksnelheden tot 225 Mbit/s. Kijk op kpn.com/netwerk voor meer informatie.

Natuurlijk bij KPN

KPN biedt 4G voor héél Nederland. In 2012 is KPN als eerste provider begonnen met de uitrol van 4G. En nu kan iedereen 4G optimaal ervaren. Overal in Nederland. Natuurlijk bij KPN.

Met Spotify overal eindeloos muziek streamen

Keer op keer je favoriete nummer luisteren. Of nieuwe muziek ontdekken. Ook als je onderweg bent? Met 4G en Spotify Premium incl. 1500 MB stream je overal hoge kwaliteit muziek zonder haperingen.

Overal ongestoord filmpjes kijken

Op straat even een filmpje kijken op je mobiel? Dat kan met 4G. Filmpjes laden supersnel en je kunt ze overal ongestoord bekijken. Net als series en tv-programma's. Je hoeft dus nooit meer te wachten tot je ergens WiFi hebt.

4G in heel Nederland?

4G is nu beschikbaar in heel Nederland. Zo kan iedereen met een 4G abonnement van KPN nog meer genieten van internet op mobiel, laptop of tablet. De laatste masten zijn begin april geplaatst. Daarmee is het 4G netwerk van KPN is nu landelijk dekkend.

Wil je de 4G dekking van KPN bekijken? Bekijk dan de Coveragechecker. Op 4Gdekking.nl vind je de 4G dekking van alle providers.

Veelgestelde vragen over 4G

Wat is landelijke dekking?

Landelijke 4G dekking betekent dat heel Nederland een aaneengesloten gebied is waarin je 4G kunt gebruiken. Het betekent niet dat er geen plekken zijn waar geen 4G dekking is. Dat merk je bijvoorbeeld in gebouwen van materialen waar signalen moeilijk door kunnen of in (natuur)gebieden waar geen masten geplaatst kunnen worden. 

 

Wat gebeurt er met mijn 4G-bundel als ik buiten 4G-dekkingsgebied ben?

Je toestel schakelt automatisch over op 3G of 2G. Hierdoor is je internet langzamer. Met een 4G-abonnement schakelt je toestel altijd over naar het netwerk dat op dat moment en plaats de hoogste snelheid biedt. Voor je rekening en bundel is er geen verschil of het verbruik via 3G of 4G is gegaan.

Als je weer terugkomt in 4G-dekkingsgebied dan schakelt je toestel automatisch over naar het 4G-netwerk. Behalve als je op dat moment data ontvangt (bijvoorbeeld via Spotify of YouTube), dan blijf je verbonden met het 3G- of 2G-netwerk. Totdat je even geen data ontvangt, dan gaat je toestel alsnog over naar het 4G-netwerk.

 

Heb ik (binnenshuis) betere dekking met 4G?

Dat hangt af van de locatie van je huis en de zendmasten. In de meeste gevallen geeft 4G een betere dekking dan 3G, ook binnenshuis. Als je belt met een 4G-toestel, dan schakelt je toestel over op het 2G- of 3G-netwerk.

 

Hoe kan ik zien of ik gebruik maak van 4G?

Als je het 4G-netwerk gebruikt staat op de meeste toestellen, laptops en tablets een icoontje met "4G" waar anders "3G" of "H" staat. Soms staat er "LTE" of "L".

 

Kan ik mijn toestel updaten om hiermee gebruik te maken van 4G?

Dat kan in de meeste gevallen niet. Een toestel kan niet met een software-update geschikt gemaakt worden voor 4G. Het is namelijk de hardware die bepaalt of een toestel geschikt is voor 4G.

Een software-update werkt wel bij nieuwe toestellen die geschikt zijn voor 4G, maar waarbij 4G is uitgeschakeld in de software. Het is mogelijk dat de fabrikant van deze toestellen in de toekomst nieuwe software beschikbaar stelt om 4G aan te zetten. Raadpleeg voor je vragen de fabrikant van je toestel.

 

Kan ik 4G wel met een 3G toestel gebruiken?

Heb je een 3G toestel, dan kan je ook een Alles-in-1 Mobiel abonnement afsluiten en krijg je de maximale snelheid op 3G. Je mist het voordeel van de hoge data-snelheden van 4G, maar je hebt wel de grote data-bundel.

 

Hoe weet ik of mijn SIM-kaart geschikt is voor 4G?

Heb je een simkaart van 2006 of eerder? Dan is je SIM-kaart mogelijk niet geschikt. De meeste 4G-toestellen gebruiken een Micro SIM. Controleer dus het formaat van je huidige SIM-kaart. Je kunt een Micro SIM aanvragen via de klantenservice en de winkel.

 

Storing op uw televisie door uw mobiele telefoon?

Sinds februari 2013 biedt KPN mobiel bellen en internetten met 4G aan. De vierde generatie van het mobiele netwerk. Dit is nodig voor supersnel mobiel internet. Nu kan het voorkomen dat uw 4G mobiele telefoon stoort op uw televisieontvangst via de kabel. Dan kunt u bijvoorbeeld blokjes in het beeld zien of soms valt de zender weg.  Dit verschijnsel heet interferentie.  Dit komt doordat het 4G signaal tussen zendmast en mobiele telefoon soms een zelfde frequentie heeft als enkele televisiezenders. Het signaal via uw kabel en het signaal van uw mobiele telefoon vermengen zich namelijk dan met elkaar.
 
Dit gebeurt bijvoorbeeld bij niet goed geïsoleerde kabels, stekkers, splitters of wandcontactdozen.  Wat kunt u doen om deze interferentie te verhelpen?
 
Ga naar kabelkeur.nl. Dit is een kwaliteitskeurmerk voor binnenhuisbekabeling. Hier staat informatie wat u zelf kunt doen om de storing te verhelpen.

 

Blijft u last houden van interferentie ? Dan kunt u contact opnemen met uw kabelaanbieder. Zoals Ziggo of UPC. Zij kunnen u helpen om de interferentie te verhelpen.

 

Waar kan ik meer informatie vinden over 4G?

Wil je meer informatie over 4G dekking van KPN? Bekijk dan de Coveragechecker of op 4Gdekking.nl vind je de 4G dekking van alle providers. Deze links tref je aan op deze pagina.

Wil je meer algemene informatie over 4G? Kijk dan op 4G.nl.

 

Beleef 4G met de beste smartphones

Zie hoe Hilmar Mulder 4G gebruikt

Lieke Lamb leeft mee met haar gezin

Liever een zakelijk 4G abonnement?

Ruime keuze 4G toestellen standaard met 4G van KPN.

Onze klanten over 4G