Internet: Basis Thuis

KPN Assistent | Gratis computerprogramma voor internetproblemen

Snel je problemen opgelost

Bekijk video KPN Assistent installeren

Het gratis hulpprogramma KPN Assistent lost problemen op met:

  • Draadloos internet
  • Verzenden en ontvangen van e-mail
  • Internetverbinding

Wat is de KPN Assistent?

De KPN Assistent is een digitaal hulpprogramma. Download en installeer het gratis op al jouw computer(s). Mocht jouw internetverbinding of e-mail niet meer werken, dan helpt de KPN Assistent jouw probleem op te lossen. Ook kun je heel simpel de werking van je internetverbinding verbeteren, of je e-mailaccounts instellen, e-mailinstellingen bewaren en herstellen.

Hoe werkt het?

Mocht je internetverbinding uitvallen, dan detecteert KPN Assistent dit automatisch en verschijnt er een melding rechts onder op je scherm. Het programma vraagt toestemming om het probleem op te lossen.

Zonder dat je er wat van merkt, houdt de KPN Assistent jouw internetverbinding in de gaten. Het controleert of de KPN Experia Box, jouw computer(s), je draadloze instellingen, je e-mail, browser, het netwerk van KPN en de toegang tot het internet goed werken.

KPN Assistent zelf opstarten

Je kunt de KPN Assistent ook altijd zelf starten. Start handmatig het programma op door te klikken op het KPN Assistent icoontje op je bureaublad. Je kunt ook het icoontje rechtsonder in de taakbalk gebruiken.

De KPN Assistent is jouw eerste hulp bij het verbeteren van je internetverbinding. Ben je met je computer draadloos verbonden met de KPN Experia Box en heb je bijvoorbeeld last van een trage of haperende internetverbinding? Dan biedt de KPN Assistent de Draadloos Netwerk Assistent. Je wordt stap voor stap geholpen om jouw KPN Experia Box op een ander uitzendkanaal te zetten.

Installatie assistent

De KPN Assistent biedt ook de Installatie Assistent. Heb je bijvoorbeeld een nieuwe computer of laptop aangeschaft? Dan kun je deze eenvoudig naar wens bedraad of draadloos aansluiten. Maar ook voor je e-mail is de KPN Assistent jouw eerste hulp. Je kunt zelf een nieuw e-mailaccount instellen of wijzigen.

Systeemeisen

  • De KPN Assistent is geschikt voor Microsoft Windows 2000, XP, Vista, 7 en 8
  • De KPN Assistent is geschikt voor Mac OS X
  • De KPN Assistent is niet geschikt voor  Linux

Downloaden

Download en installeer eenvoudig het programma.

  • Klik op de knop "Download nu de KPN Assistent"
  • Kies voor uitvoeren om het bestand te downloaden
  • Wacht tot het downloaden is voltooid en de installatie wordt gestart
  • Volg nu de instructies op het scherm om de KPN Assistent te installeren en in te stellen

Gebruik je de KPN Assistent al?

Dan hoef je het programma hier niet te downloaden. Wanneer er een nieuwe versie van de digitale hulptool beschikbaar is, ontvang je een melding waarin de KPN Assistent wordt aangeboden als een automatische update. Stap voor stap wordt de nieuwe versie vervangen door de versie die op je computer draait. Jouw huidige instellingen worden compleet overgenomen in de nieuwe KPN Assistent.

 
Wel kan tijdens de installatie jouw toestemming worden gevraagd door jouw Windows besturingssysteem om deze software te installeren. Let hierbij op dat je alleen toestemming geeft aan Mquadr.at. Deze leverancier heeft de software voor KPN ontwikkeld.

Service & Contact

Contact met KPN

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over de KPN assistent? Vind snel een antwoord bij veelgestelde vragen.