Glasvezel van KPN: razendsnel en betrouwbaar

Service

Contact opnemen
Onze telefoonnummers

Vraag en antwoord
Direct antwoord vinden

Winkel in de buurt
Ervaar glasvezel in jouw buurt

Het Alles-in-1 Glasvezel pakket biedt:

KPN Glasvezel


Wat is glasvezel?

Interactieve TV van KPN

Glasvezel is een nieuwe technologie waarmee we signalen kunnen versturen met de snelheid van het licht. Daarmee zijn de mogelijkheden eindeloos. Met glasvezel is je (HD)tv-beeld tot wel vijf keer scherper en het geluid is kraakhelder.

Glasvezel komt rechtstreeks je huis binnen. Je hoeft je verbinding dus niet te delen met de buren. Internetten wordt nog leuker want je uploadt en downloadt met dezelfde hoge snelheid. Zelfs als je met meerdere mensen tegelijk online bent.

KPN heeft de technische kennis in huis en onze klantenservice staat helemaal gratis 24 uur per dag 7 dagen per week voor je klaar.

Glasvezel. Klaar voor de toekomst

Interactieve TV op je tablet

Computers, laptops, smartphones, tablets, spelcomputers. Allemaal zijn ze online. Je alarm, je radio en je (HD)TV’s gebruiken dezelfde verbinding. En over een paar jaar ook onze koelkasten, thermostaten en verlichting. Voor veel huidige verbindingen is deze stijgende vraag naar bandbreedte een serieus probleem.

Maar niet voor glasvezel. Dankzij de snelheid tot wel 500 Mb/s en de bijna onbeperkte mogelijkheden geeft glasvezel de ruimte aan alle bestaande en nieuwe ontwikkelingen.

Waar kan ik uit kiezen?

Je kunt kiezen uit 3 verschillende glasvezel pakketten. Alles-in-1 Glasvezel Instap, Standaard of Premium. Kies het pakket dat bij je past en breid het eventueel naar je eigen smaak uit met de vele extra diensten en abonnementen.
Bezoek een infocenter en ervaar het zelf!

Wil je glasvezel zelf proberen en ontdekken? Dat kan in onze infocenters. Dat zijn mobiele centers die je vindt in gebieden waarin wij glasvezel willen gaan aanleggen. Ga naar de
pagina “Winkel in jouw buurt” en doe de postcode check. Je ziet dan meteen of er een
infocenter in jouw buurt is.

Kan ik makkelijk overstappen op glasvezel van KPN?

Ben je al bestaande KPN klant?
Dan hoef je niet zelf op te zeggen. Wij zetten je huidige contract(en) kosteloos om naar KPN Glasvezel. Zo heb je geen dubbele kosten.

Ben je nog geen klant van KPN?
Doe dan eerst de postcode-check en kijk of je ook op jouw adres al voor glasvezel kunt kiezen*. Wij helpen je vervolgens met het overstappen op glasvezel van KPN.

Na je bestelling nemen wij contact op voor het maken van een installatieafspraak. Zodra de installatie is afgerond kun je bij ons de opzegbrieven voor je huidige internet, bellen en televisie abonnement eenvoudig downloaden en opsturen naar je huidige provider.

* Op dit moment heeft namelijk nog niet heel Nederland glasvezel. We zijn samen met onze partners bezig om daar voor te zorgen.

Wat heb ik nodig voor installatie?

Je ontvangt van tevoren je bestelde apparatuur waaronder de KPN Experia Box, kabels en duidelijke handleiding. Voor het aansluiten aan jouw eigen apparatuur is het belangrijk om te controleren of deze aan de volgende voorwaarden voldoen.

Computers en laptops
Op een computer dient in elk geval Windows XP SP3, Vista SP2, Windows 7 of Mac OS X geïnstalleerd te zijn. Ook dient er een ethernetaansluiting beschikbaar te zijn wanneer je de computer of laptop bedraad wil aansluiten.


Vaste aansluiting met netwerkkabel

Om de computer aan te sluiten met een kabel moet er een netwerkkaart zijn ingebouwd en correct zijn geïnstalleerd. De lengte van deze kabel is niet van erg groot belang, een meter of 20 mag geen probleem zijn. Voorkom scherpe bochten en knikken en knijp de kabel niet bij ramen en/of deuren.


Wi-Fi of draadloze verbinding

Voor draadloos gebruik dient uw computer deze mogelijkheid te hebben om een draadloze verbinding tot stand te brengen. Bij een laptop is dit bijna altijd wel het geval, voor een gewone computer moet er dan wel een voorziening zijn, zoals een ingebouwde draadloze netwerkkaart of een externe draadloze netwerk adapter (bv Gigaset), en deze dient correct geïnstalleerd te zijn.

Verstorende omstandigheden
Zorg er in elk geval voor dat de antenne vrij opgesteld kan worden. Onder een stalen bureau is de ontvangst namelijk vaak erg slecht. Een externe draadloze netwerkadapter kan met een wat langere USB kabel vaak op een goede plaats gezet worden voor optimale verbinding.

Bij draadloos gebruik is het goed te weten dat de afstand niet oneindig is. Die wordt medebepaald door het zendvermogen en dat betekend onder normale omstandigheden een bereik van een meter of 10.

Verstorende omstandigheden zijn muren en vloeren waar betonijzer in verwerkt is. Magnetrons, luidsprekerboxen zijn ook bronnen van signaal verstoring. Het gaat namelijk om radiosignalen en die zijn beïnvloedbaar door externe zaken.

Waar moet mijn apparatuur aan voldoen voor installatie?

Met de KPN Experia Box kan je draadloos internetten. De KPN Experia Box maakt gebruik van de nieuwste Wi-Fi technologie, de zogenaamde 802.11 Super-G variant. Je hebt dan geen last van storende draden door het huis en overal toegang tot internet.

Let op
KPN Glasvezel biedt geen ondersteuning op draadloos internet via oudere besturingssystemen. Op een computer dient in elk geval Windows XP SP3, Vista SP2, Windows 7 of Max OS X geïnstalleerd te zijn.

Voldoet jouw computer niet aan de eisen voor aansluiten of werkt jouw computer niet goed ten gevolge van bijvoorbeeld een virus dan is het niet mogelijk voor de monteur om de KPN Experia Box te installeren. Dan zal de werking van KPN Glasvezel op de laptop van de monteur aan jouw gedemonstreerd worden. Je kunt dan later jouw eigen computer alsnog aansluiten, wanneer deze aan de eisen voldoet.

Waar moet ik op letten voordat ik glasvezel bestel?

KPN Glasvezel wordt geleidelijk in Nederland uitgerold. Je kunt op de volgende manieren de beschikbaarheid testen:

1. Doe de postcodecheck
2. Ga naar 'in jouw buurt' en kijk of jouw woonplaats in de lijst staat

Voor postcodegebieden waar KPN momenteel geen glasvezel aanbiedt, zal via de lokale media berichtgeving komen op het moment dat aansluiten op KPN Glasvezel mogelijk is.

Eenvoudig Doe-Het-Zelf pakket
Geef tijdens de bestelling aan of je het gratis Doe-Het-Zelf pakket wenst te ontvangen. Na de aansluiting van glasvezel ontvang je het Doe-Het-Zelf pakket thuis.

Klantenservice van KPN
Lukt het je niet om het installatiepakket zelf te installeren, neem dan gratis contact op met de klantenservice van KPN op 0800-0404. Wij zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. De servicemedewerker helpt je graag verder met de installatie.

Installatie door KPN monteur
Liever de installatie door een ervaren KPN monteur laten doen?

Geef tijdens de bestelling aan dat je gebruik wenst te maken van de Volledige installatie door een KPN monteur. Na de aansluiting van glasvezel zal er een afspraak worden gemaakt voor een bezoek van de installatiemonteur van KPN. De KPN monteur zorgt voor het aansluiten van maximaal twee TV's, je computer en je telefoon op de KPN Experia Box.

De monteur verzorgt de gehele installatie voor slechts € 62,50.Feedback Form