Glasvezel aansluiting: zelf doen of installatie door een monteur?

Telefonisch bestellen

Bel 0800-0412


Klantenservice

o.a. storing/factuurinformatie

Bel 0800-0404


24/7 gratis bereikbaar.

Service

Contact opnemen
Onze telefoonnummers

Vraag en antwoord
Direct antwoord vinden

Winkel in de buurt
Ervaar glasvezel in jouw buurt

Installeren van KPN Glasvezel

Eenvoudig installeren met het doe-het-zelf pakket

Zodra er in jouw woonplaats glasvezel wordt aangelegd neemt KPN contact met je op voor een afspraak. Je krijgt namelijk een eigen, directe glasvezelverbinding in de meterkast. Om deze aan te leggen komt er een monteur langs die de aansluiting in orde maakt.

Je kunt vervolgens heel eenvoudig zelf je telefoon, televisie en computer hierop hierop aansluiten met het doe-het-zelf pakket van KPN.

Doe-het-zelf of een volledige installatie door de monteur

Wil je er helemaal geen omkijken naar hebben? Dan kun je ook de aansluiting op je apparatuur laten verzorgen door een monteur. Dit kost eenmalig € 62,50.

Verdere installatie met het doe-het-zelf pakket

KPN Glasvezel aansluiten is niet ingewikkeld. Je ontvangt van tevoren je bestelde TV-ontvanger(s), kabels en duidelijke handleiding. Je sluit vervolgens zelf je computer(s), TV('s) en telefoon(s) aan op de KPN Experia Box en wijzigt de benodigde instellingen. En als je er niet uitkomt, bel je ons en leiden we je door de te volgen stappen. Mochten er echt technische problemen zijn waar een KPN monteur voor nodig is, dan kunnen we dit alsnog regelen.

Controleer wel alvast of je een stopcontact beschikbaar hebt voor het modem, binnen 1,5 meter van glasvezel aansluiting. Eventueel kan de KPN monteur deze tegen extra kosten aanleggen.

Alles laten installeren door de KPN monteur

Je kunt ook al het werk uit handen geven. De KPN monteur zorgt dan ook voor het aansluiten van maximaal twee TV's, één computer en één telefoon op de KPN Experia Box. Hij wijzigt de benodigde instellingen op je computer, TV en telefoon en zorgt dat alles werkt en helemaal gebruiksklaar is. Je betaalt een eenmalig bedrag van € 62,50 voor de installatie door een KPN monteur.

Aansluiten door KPN monteur: hoe werkt het precies?

Als je alles laat aansluiten door de KPN monteur, is hierbij inbegrepen:

  • Aansluiten door de monteur van een computer, een telefoon en twee TV's op de KPN Experia Box.
  • Bedrading tot 15 meter van je computer, telefoon en interactieve TV-ontvanger naar de KPN Experia Box.
  • De omschreven werkzaamheden zijn gebaseerd op een normale, standaard te verwachten huisomgeving. Zo is een stopcontact voor het breedbandmodem nodig op maximaal 1,5 meter afstand van de glasvezelaansluiting.

Benodigde tijd voor installatie en aansluiten apparatuur: gemiddeld drie uur.

Afspraak maken/afzeggen: bel gratis 0800-0404. Wij zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar.

Voorbereid op de volledige installatie?

De KPN monteur sluit maximaal twee TV’s, één computer en één telefoon aan op de KPN Experia Box.

Heb je aanvullende wensen bij je glasvezel aansluiting, zoals extra aan te sluiten apparatuur, kijk dan in de checklist. Dan ben je optimaal voorbereid en weet je waar je aan toe bent.

Installatie in huis

Bekijk de 3D-animatie van het huis en zie wat je kunt verwachten van de installatie van Glasvezel. Hoe kunnen televisie, computer en telefoon bij je worden aangesloten?

Klik op de apparaten in de kamers van het huis om te zien hoe de aansluiting van KPN glasvezel tot in jouw huis werkt.

bekijk de installatie