Meerdere telefoonnummers

Service

Contact opnemen
Onze telefoonnummers

Vraag en antwoord
Direct antwoord vinden

Winkel in de buurt
Ervaar glasvezel in jouw buurt

Met een tweede telefoonnummer ben je altijd bereikbaar, of soms juist niet. Heel handig als je bijvoorbeeld een kantoor aan huis hebt. Een tweede telefoonnummer kost € 2,54 per maand.

Overstappen met meer dan één telefoonnummer?

Heb je meer dan één telefoonnummer, dan kun je er maximaal twee behouden bij de overstap naar Glasvezel.

Voorbeelden gebruik van meerdere telefoonnummers

Met de KPN Experia Box (modem) kun je 2 telefoonnummers toewijzen aan twee interne lijnen. Dit zijn de telefoonpoort 1 en telefoonpoort 2 achter op de KPN Experia Box. Heb je twee telefoonnummers, dan levert en activeert KPN beide telefoonnummers standaard afzonderlijk op telefoonpoort 1 en telefoonpoort 2.

Je hebt alle vrijheid om een zakelijke telefoonnummer en telefoonnummer voor privégebruik te combineren of te scheiden. Je kunt kiezen uit de volgende installatie mogelijkheden:

  • Zelf te kiezen welke telefoontoestellen je aansluit op telefoonpoort 1 en telefoonpoort 2
  • Zelf aan te geven of je één of beide telefoonnummers toewijst aan één telefoonpoort

Voorbeeld 1 - volledige scheiding zakelijk en privé:
Het privénummer rinkelt in de woonkamer en de slaapkamer, het zakelijk nummer in het kantoor. In deze situatie is één telefoonnummer per telefoonpoort toegewezen. Dit is de standaard instelling die KPN activeert.

Voorbeeld 2 - geen scheiding zakelijk en privé:
Beide telefoonnummers laten alle toestellen in huis rinkelen. In deze situatie zijn beide telefoonnummer toegewezen aan beide telefoonpoorten.

Voorbeeld 3 - privé is gescheiden maar het toestel in het kantoor ontvangt zowel zakelijke als privé gesprekken:
Het privénummer rinkelt overal in huis. Alleen in het kantoor kunnen zakelijke en privé gesprekken worden gevoerd. In deze situatie zijn beide telefoonnummer toegewezen aan de telefoonpoort waar het kantoortoestel aan hangt. De overige toestellen in huis hangen aan de andere telefoonpoort waaraan alleen het privé telefoonnummer is toegewezen.

Meer informatie over het toewijzen van telefoonnummers aan een telefoonpoort.