Inbraakalarmering

Service

Contact opnemen
Onze telefoonnummers

Vraag en antwoord
Direct antwoord vinden

Winkel in de buurt
Ervaar glasvezel in jouw buurt

Alarmsystemen via glasvezel

Heb je een alarmsysteem dat niet is aangesloten op een telefoonlijn? Dan kun je probleemloos overstappen naar glasvezel. Indien je bijvoorbeeld een inbraakalarm of persoonlijk zorgalarm hebt dat contact maakt met een meldcentrale, dan is het belangrijk om eerst de leverancier van de alarmapparatuur te raadplegen. Verzeker jezelf ervan dat jouw systeem ook werkt met een glasvezelverbinding voor je glasvezeldiensten bestelt.

Sommige alarmsystemen maken gebruik van een telefoonlijn voor contact met een meldkamer of alarmcentrale. Als je overstapt naar glasvezel, dan wijzigt deze verbinding als de telefoonlijn opgezegd wordt. Er zijn alarmsystemen die zonder problemen kunnen werken via glasvezel (de systemen werken ook met VoIP of IP). Soms is echter een aanpassing van het alarmsysteem nodig.

Voorkom verrassingen

Stelt je verzekering speciale eisen aan de alarminstallatie, dan kunnen aanpassingen aan het alarmsysteem nodig zijn. Raadpleeg altijd eerst de installateur voor advies en een offerte voor de eventuele aanpassingen en bestel daarna pas glasvezel. Zo voorkom je verrassingen achteraf.

Er zijn alarmsystemen die zonder extra aanpassingen of kosten kunnen worden aangesloten op glasvezel. Voor alarmsystemen waarvoor een betrouwbare beveiligde verbinding met de meldcentrale is vereist, kan een abonnement op AlarmLijn uitkomst bieden.

Wat zijn de voordelen van AlarmLijn?

  • Je hebt een supersnelle toegang tot de meldkamer (altijd online) via een volledig door KPN beheerd netwerk
  • Je kunt gebruik maken van de KPN Glasvezeldiensten, ook voor je alarminstallatie
  • Geen extra kosten buiten het maandbedrag voor AlarmLijn, want je betaalt niet voor de belminuten die je alarminstallatie verbruikt
  • Mogelijkheid tot een verhoogde beschikbaarheid door middel van een back-up verbinding via het Mobiele Netwerk van KPN, indien je verzekering dit vereist
  • Alarmen kunnen verrijkt worden met videoverificatie
  • Het beheer van AlarmLijn kan op afstand
  • Je kunt overstappen op glasvezel voor al je diensten
  • De verbinding voldoet aan de 'Advies IP-transmissie' van het Verbond van Beveiligingsorganisaties (VvBO)